Både National og International succes afslutter en stor sæson for Hvidovre Bordtennis

Coach Dan Hansen, Oliver, Thorbjørn, Malthe og Jonas

En succesfuld sæson, som har budt på mange medaljer ved de danske mesterskaber for ungdom og bronzemedaljer i Elitedivisionen for damer, følges her lige før afslutning på sæsonen op med mere succes – nu både på national og International plan.

På det nationale plan, sikrer Hvidovres bedste herrer oprykning til 3. division ved at vinde begge oprykningskampe mod Ejby og Galten.

”Det betyder meget for os, at vi også på herresiden kan kalde os divisionshold igen – det betyder at vi har større mulighed for at fastholde og tiltrække både bedre herrespillere og de bedste drengespillere, da der noget at se op til, men også at kunne udvikle sig til at spille med” udtaler Sportschef Victor Lynge.

Og netop på drengesiden, havde Hvidovre Bordtennis bedste drengehold kvalificeret sig til slutspillet, som endte med en flot bronzemedalje. Efter sejr i kvartfinalen, stod semifinalen på favoritterne fra OB. Efter en tæt kamp måtte holdet se sig besejret med 8-6, og måtte herefter indstille sig på at spille om 3.- 4. pladsen. Efter overbevisende spil vandt holdet 8-2 og kunne drage hjem til Hvidovre med flotte bronzemedaljer om halsen. Holdet bestod af Oliver Berntsen, Jonas Davidsen, Thorbjørn Weichert Mindedal og Malthe Hansen, som har spillet med på holdet på B licens. Udover dem, har også Ann-Christine Rosager Christensen spillet på holdet, men hun var udtaget til at repræsentere Danmark ved den internationale 6 nation turnering, som denne gang blev afholdt i Bad Blankenburg i Tyskland.

AC var udtaget sammen med en anden Hvidovre spiller Jocefina Haagensen. AC og Jocefina havde følgeskab af 3 andre piger fra andre danske klubber, som skulle repræsentere Danmarks farver.

I 6 Nations turneringen spilles både hold og single turnering. Denne gang var det de bedste pigespillere fra Norge, England, Sverige, Tyskland og Holland der deltog.

I hold turneringen måtte pigerne tage til takke med en beskeden og lidt skuffende 5. plads.

I singleturneringen fik AC, flere gode og lærerige kampe, og samlede god erfaring i deltagelse i en så stor turnering som 6 Nations er, og måtte se sig slået ud efter den indledende pulje.

Jocefina gik videre som vinder af sin pulje. I Kvartfinalen skulle hun møde Tysklands 2 bedste spillere der deltog. Hun vandt 3-1 i sæt, og skulle fortsætte i semifinale, hvor hun skulle møde tyskernes første pige. Det var spændende, men efter 5 tætte sæt, kunne Jocefina strække armene i vejret som vinder.

I finalen skulle hun møde Englands bedste pigespiller, som hun havde tabt til i indledende puljekampe. Det var en spændende og tæt kamp, hvor Jocefina holdt hovedet koldt og blev ved med at spille sit eget spil. Det gav pote efter 5 tætte sæt, som endte med en dansk sejr, og Jocefina kunne kalde sig vinder af 6 nation 2018.

”Det er første gang en dansk pigespiller har vundet denne prestigefyldte internationale turnering, hvilket er en stor bedrift.” fortsætter Victor Lynge og udtaler endvidere” At vi i Hvidovre har piger, der udtages til deltagelse internationalt, som styrker deres udvikling, tager vi som et udtryk for, at vi har et godt træningsmiljø, med gode og kompetente trænere, der udvikler de enkelte spillere, og det er vi stolte af – ligesom vi må sige, at det er kronen på værket efter en samlet flot Hvidovre bordtennis sæson”.

You may also like...

Skriv et svar