Dame Elitedivisionsholdet vinder Bronze

Jocefina, Thea, Ahn, Tone og Mie

Hvidovre bordtennis bedste damehold vinder bronze i deres debutsæson i Danmarks bedste damerække Elitedivsionen.

Hvidovre har hele året stillet med rækkens yngste hold, og målsætningen for holdet var før sæsonstart at undgå nedrykning, og samtidig modne og udvikle de unge talenter.

Efter 14. og sidste spillerunde, lå Hvidovre imponerende nummer 3, og således klar til slutspillet om Danmarksmesterskabet. Sæsonen havde budt på bl.a. sejre over sidste års sølv- og bronzevindere.

Holdet skulle semifinalen møde vinderen af rækken Hillerød, som pigerne havde mødt 2 gange tidligere i sæsonen med 2 markante nederlag.  Som vinder af rækken havde Hillerød mulighed for at vælge at spille semifinale mod rækkens nr. 3 og 4 og valgte således Hvidovre.

I semifinalen spilles bedst af 3 holdkampe, og den 3. spilles kun hvis ingen af holdene har vundet de første 2.

Den første kamp i semifinalerne skulle spilles i Hvidovre på hjemmebanen i Frihedens Idrætscenter. Der var taget flere initiativer til at få mange tilskuere til opgøret, og det må siges, at det hjalp. Aldrig har der været så mange tilskuere til en kamp I Hvidovre Bordtennis, som under kampene klappede og hujede alt de havde lært for at bære pigerne frem.

Hillerød var før opgøret klare favoritter, både til at vinde semifinalen, men også senere at vinde guldet. Pigerne kæmpede og spillede det bedste de havde lært, og gav ikke på noget tidspunkt op. Men Hillerød havde en større bredde på holdet og trak sig sejrrigt ud af opgøret 6-3.

Dagen efter skulle anden semifinale spilles i Hillerød. Her var tilskuertilstrømningen slet ikke på det niveau de havde oplevet i Hvidovre – der var desværre kun et par fædre, og deres altid tilstedeværende dygtige og spillede coach Ahn Petersen, der bakkede op. Ikke for at det ville ændre noget på resultatet, for der var Hillerøds holds bredde alt for god til, men for at vise opbakning også når det ser dystert ud. Hvidovre tabte også den anden kamp – denne gang 6-2.

Så holdet bestående af Thea Nielsen 16 år, Mie Schou Salhauge 15 år, Tone Juhl Pedersen 18 år, Jocefina Haagensen 14 år, og den noget ældre spillende træner Ahn Petersen, fik overrakt velfortjente bronzemedaljer.  På holdet spillede også Mia Dong 16 år.

”Det er helt fantastisk, at et så ungt hold, har kunne over en lang sæson præstere som de har gjort, og også drillet nogle af de mere etablerede hold i rækken. Vi er så stolte af dem. Vi ville gerne bevare disse spillere i næste sæson, men ved det vil blive svært, derfor er vi allerede nu også i gang med at forberede os til næste år, og måske se andre nye unge talenter udvikle sig med og om holdet” Udtaler sportschef Victor Lynge, som fortsætter” Jeg håber at Ahn Petersen vil fortsætte som spillende coach også i næste sæson, da hun har været den, som med erfaring og indsigt, har hjulpet pigerne igennem sæsonen – en meget succesfuld en må man sige”

You may also like...

Skriv et svar