Medaljeregn til Hvidovre ved weekendens DM

Fra venstre Thorbjørn, Benjamin, Magnus, Victor, AC, Mie, Mark og forrest Jocefina

Ved weekendens danske mesterskaber for Ungdom, som blev afholdt i Frederiksborgcentret i Hillerød, tog Hvidovres talentfulde spillere sig godt af medaljerne – Hele 14 medaljer blev det til. .

De sidste par års store indsats fra trænersiden – har allerede nu betydet at talenterne blomstrer i fuld flor. Det gav weekendens DM for ungdoms resultater et synligt bevis på. I de yngste rækker, yngre pige, yngre drenge og drenge og pige rækkerne tog Hvidovre sig af hele 13 medajler.

Ann-Christin R. Christensen (AC)hentede 3 medaljer. 2 af sølv og en af en bronze. Hun havde spillet sig fornemt og sikkert til 2 finaler – både single og yngre pige double, hvor hun spillede sammen med sin jyske makker Anne Ansø fra Brønderslev. Hun kæmpede bravt i singlen, men måtte​ erkende, at hun var oppe mod en bedre spiller på dagen. I Doublen var der mere spænding, som endte med et 3-2 nederlag.

AC tog også en bronze i mix med sin Hvidovre makker Thorbjørn Mindedal Weichert. De kan begge være stolte, og bl.a. se tilbage på en af stævnets mest spændende og sete kampe, hvor Hvidovre tilskuere og klubkammerater heppede, jublede og klappede alt de havde lært. De spillede mod 2. seedede – og kampen bølgede frem og tilbage – og intet var afgjort før det stod 9-9 i femte. Her fik modstanderen et heldigt point, og derefter lukkede de kampen – desværre. Men super indsats af begge. Selvom man gerne ville vinde sådanne kampe, skal man efterfølgende også reflektere over den læring som helt sikkert følger med. Og det er fedt at se den opbakning der kommer udefra, og den kampgejst som både AC og Thorbjørn udviste gennem hele kampen.

Thorbjørn gik fra den ene spændende kamp til den anden. I yngre drenge double, hvor han dannede par med Emil Sørensen fra Roskilde, skulle de møde favoritterne, og sidste år danske mestre fra Hillerød i kvartfinalen. Den blev lige så tæt som den, han lige havde spillet – men denne gang, var det ham og hans makker der trak de længste strå og vandt i femte sæt. De tabte desværre, så semifinalen, også i en tæt fem sætter. Så her fik Thorbjørn sin anden bronzemedalje.

Magnus Kaas Thomsen fik 2 sølvmedaljer med hjem. Begge i double. En med sin makker Emil Friis Hansen fra Brøndby og en med sin klubkammerat Jocefina Haagensen. Emil og Magnus forsøgte sig alt de kunne, men modstanden var favoritterne, som de desværre ikke i denne kamp havde held til at matche.

Magnus og Jocefina var kommet rimeligt sikkert og nemt til finalen, hvor de skulle spille mod storfavoritterne. Det blev en kamp, hvor der ikke på noget tidspunkt synes tvivl om resultatet, dertil synes respekten for modstanderen for stor. Som udestående kunne man godt tænke sig, engang i mellem at ruske op i både Jocefina og Magnus, så de lægger den store respekt fra sig, og udstråler en tillid til egne evner, for de er der, det er der ingen, der er i tvivl om.

Jocefina var, desværre, den eneste som kunne komme hjem med en guldmedalje. Hun blev dansk mester, sammen med sin doublemakker fra B75 Xenia.

Hun mødte også Xenia i singlefinalen, igen, da det var en gentagelse af finalen for 2 år siden. Jocefina synes endelig, at have fået styr på Xenia, efter hun havde vundet første sæt tæt 11-9. Førte andet 10-7, og havde spillet rigtig godt, virkede det som om hun stivnede – og tabte derefter sættet 13-11. I 3. sæt førte hun 9-6, og igen frøs hun til is, og måtte se sig tabe sættet 12-10. Fjerde sæt havde Jocefina ikke mere at skyde med og tabte sikkert. Man ved godt der er mange nerver på i en finale, så denne finale kan være læringen på, at det vigtigste er, at spille fuldt ud hele tiden, og ikke på noget tidspunkt slippe pedalen – ellers kommer man ud for kampe, hvor man egentlig burde vinde, men alligevel taber. Så en guld og 2 sølvmedaljer med hjem for Jocefina.

Der er selvfølgelig mange der spørger, hvorfor der ikke blev stillet med et rent Hvidovrepar, da Hvidovre kunne stille et sådan, med Mie Schou Salhauge og Jocefina. Dertil kan siges, at denne aftale mellem de 2 spillere, som blev accepteret af klubben, blev indgået før Mie, sidste år blev en del af Hvidovre. Jocefina og Mie har dog spillet sammen ved flere andre lejligheder, og skal igen gøre det ved Danish International, som repræsentanter for Danmark og det danske pigelandshold i juni måned.

Mie Schou Salhauge var den helt store medaljesluger fra Hvidovre Bordtennis – hele 4 blev det til. Mie vandt 1 sølv og 3 bronze.

Ligesom Jocefina, måtte Mie trække det korte strå i 2 semifinaler mod Xenia. Både i Pigerækken og i juniorrækken måtte hun se sig besejret.

Særligt i juniorrækken, havde Mie spillet helt sublimt. Hun vandt således 1/8 finalen mod Emmelie Mogensen fra Knudsker sikkert 3-0, og skulle i kvartfinalen op mod 2. seedede Line Tækker fra Esbjerg​. Mie spillede fantastisk disiplineret og fokuseret, og vandt rimeligt sikkert 3-1 i sæt.

Mie stillede i pigedouble op sammen med Sally Maribo, som sammen med de 2 Hvidovre piger, er blevet udtaget til landsholdet. Her gik de i finalen og tabte til Jocefina og Xenia.

I drenge/pige mixdouble stillede hun op med Theo Dyekær fra Virum. De gik sikkert til semfinalen, men måtte her se sig slået, at de senere danske mester.

Udover medaljetagerne havde Hvidovre også 3 andre spillere i aktion. Alle 3 i yngre drengerækken.

Matthew Kirkegård Krarup vandt en kamp i puljen, men det var desværre ikke nok til at gå videre. Såfremt Hvidovre næste år får et drengedivisionshold, vil Matthew helt sikkert indgå, og det vil kunne gavne, for at han kan afprøve kræfter med endnu et DM til næste år.

Oliver Berntsen vandt i puljen over nr. 1 på puslingeratinglisten, men tabte desværre sin anden kamp, og gik derfor ikke videre. Der var rigtig megen læring for Oliver ved dette sit første DM. Både stemning og atmosfære sammenholdt med den intensitet og det spændings niveau som der er ved sådan et stævne, er rigtig god læring til de næste års DM, hvor vi helt sikkert vil se Oliver folde sig ud.

Sidst nævnte, er også sidst ankomne til Hvidovre – Jonas Davidsen. Han vandt sin pulje med 2 sejre, og gik videre til 1/8 dels finalen. Her tabte han til den senere bronzevinder Noah Hviid fra OB.

Spillernes succes kommer jo ikke alene. Der skal lyde en stor anerkendelse for trænerteamet, som i løbet af året har inspireret, motiveret og udviklet spillerne – udover det så tog Nils Lachmann, Mark Petersen, Benjamin Søndergaard og Victor Lynge en stor tjans som coaches hele weekenden, og begge disse ting, er ingredienser for mulig succes.

Og apropos Succes – Det må man sige at dette DM har budt Hvidovre Bordtennis.

 

You may also like...

Skriv et svar