Succes ved Ungdoms DM – med hele 10 medaljer til Hvidovres talentfulde spillere

På billeder ses Mie, Jocefina og AC, som tog sig godt for af medaljerne ved dette års danske mesterskaber

Ved Danmarksmesterskaberne i Bordtennis for Ungdom, der blev afholdt i weekenden den 12. og 13. maj 2018, som blev afholdt i Silkeborg Arena i Silkeborg tæt ved det smukke landskab omkring Silkeborg søerne, viste Hvidovres spillere styrke, evner og overskud. Det resulterede i hele 10 medaljer, og en placering som 5. bedste klub for Ungdomsbordtennis, målt ud fra vundne medaljer.

Denne gang havde hele 7 Hvidovrespillere via deres ratingpoint kvalificeret sig til mesterskaberne, hvilket kun overgås af de allerbedste klubber i Danmark.

”Det er det hårde arbejde, motivationen og engagementet spillerne lægger i deres træning sammenholdt med det ligeså engagerede, støttende og coachende trænerteam, der har lagt fundamentet for, at så mange Hvidovre spillere denne gang har kunne drage til Silkeborg for at deltage i en af de største turneringer for ungdomsbordtennisspillere i Danmark” Udtaler ungdomsleder og sportschef Victor Lynge fra Hvidovre Bordtennis. Vores faciliteter er rimelige, men står med den udfordring, at vi ikke kan tilbyde flere at spille bordtennis, da pladsforholdene i de nuværende lokaliteter ikke fordre at vi kan tage flere ind, og det er brandærgerligt, når man tænker på hvad vi har opnået de sidste 2-3 år, hvor vi kunne måkse have udviklet både klubben men også sporten endnu mere”.

Ud af klubbens 7 deltagere, kom hele 5 af dem hjem med medalje om halsen.

Thorbjørn Weichert Mindedal fik sølv i drenge/pige mix double sammen med sin nordjyske makker Anne Ansø, efter de i semifinalen havde slået favoritterne med 3 x 13-11. Thorbjørn viste styrke og overskud, særdeles i semifinalen, hvor han styrede begivenhederne, som frustrerede favoritterne.

Oliver Berntsen vandt bronze i yngre drenge double med sin makker David Lund Heinig fra Virum. De blev slået i en meget tæt semifinale, af de senere danske mestre.

Ann-Christine Christensen, AC i daglige tale, kom i 2 semifinaler, hvor hun i drenge/pige mix,  sammen med sin makker Theo Dyekær fra Virum måtte se sig slået, at de senere danske mestre, og i pige double, hvor hun vandt, sammen med sin Københavnske makker Ida Bønding Schøsler. Desværre måtte de se sig slået i finalen mod favoritterne. Så det blev til en flot sølv og bronzemedalje til AC

Mie Schou Salhauge stillede op i single både i junior- og u21 rækken. I begge rækker, havde hun en uheldig lodtrækning, efter hun havde spillet sig videre fra første runde, hvor hun trak 1. seedede. Udfordringen var for stor, selvom hun kæmpede bravt, og måtte se sig slået i begge kvartfinaler hun havde spillet sig frem til. Bedre gik det i damejunior double og junior mix rækkerne. Her fik hun, sammen med sin Københavnske makker Benjamin Karl bronze i mix.

I damejunior double havde hun spillet sig frem til finalen, sammen med sin makker Mia Dong, som hun spiller sammen med Hvidovre elitedivisions hold. De skulle møde 2 andre elitedivisionsspillere fra Hvidovre, nemlig Thea Nielsen og Jocefina Haagensen. Det var en tæt og meget spændende kamp, hvor Mie og Mia, missede en matchbold i 5. sæt, hvorefter Thea og Jocefina, med stort og højlydt engagement fik vendt det, så de efterfølgende kunne kalde sig Danske mestre. Mie fik således sølv i Damejunior double.

Udover guldet i damejunior double, kan Jocefina Haagensen også kalde sig Dansk Mester i pige. Hun vandt en tæt kamp 3-2 i sæt i finalen mod hendes evige rival Sally Maribo fra Viby.

Sally havde lige slået Jocefina, i semifinalen i juniorrækken med 4-3 i sæt, så Jocefina var meget opsat på at få revanche. Selvom det tydeligt kunne ses, at Jocefina var nervøs, havde hun alligevel det der skulle til, for at leve op til favoritværdighed og vinde.

Jocefina fik således, efter at have tabt semifinalen i juniorrækken, en bronzemedalje, ligesom hun fik bronzemedalje i drenge/pige mix sammen med sin makker fra Hillerød Alexander Sønderby.

”Pigerne har et hårdt program for tiden, for her kort tid efter DM, skal de spille semifinaler i elitedivisionen for damer, og der skal de igen være på, og yde deres allerbedste, og dette uden megen mulighed for restitution inden ”udtaler Victor Lynge-

Udover medaljetagerne, havde Jonas Davidsen, som stillede op i drengerækken, og Frederik Jakobsen som stillede op i yngre drenge rækken, gode kampe i deres puljer, men måtte desværre se sig slået ud her.

You may also like...

Skriv et svar